Властите в Китай изпратиха военни и хиляди здравни работници в Шанхай,

...
Властите в Китай изпратиха военни и хиляди здравни работници в Шанхай,
Коментари Харесай

Заради ковид в Шанхай пристигнаха военни и хиляди здравни работници 

Властите в Китай изпратиха военни и хиляди здравни служащи в Шанхай, с цел да оказват помощ за провеждането в понеделник за тестването за COVID-19 на всичките 26 милиона поданици, заяви " Ройтерс ".

Повече от 2000 души личен състав, набран измежду лекари, войска, флот и взаимните логистични сили, е пристигнал в Шанхай.

Според известия в медиите множество провинции като Гансу, Джъдзян и Пекин са изпратили здравни служащи в Шанхай, като съгласно някои оценки общият им брой е над 10 000.

Това е най-големата здравна акция в Китай, откогато се оправи с първичното огнище на COVID-19 в Ухан. Шанхай, който стартира двуетапно блокиране предишния понеделник, което беше разширено, с цел да ограничи на практика всички поданици до домовете им, отчете 8 581 асимптоматични случая на COVID-19 и 425 симптоматични случая на Коронавирус за 3 април. Той също по този начин помоли жителите да се самотестват благодарение на антиген проби за COVID-19 в неделя.

Въпреки че огнището е малко по световни стандарти, градът се обрисува като тест за китайската тактика за елиминиране, основана на тестване, следене и карантина на всички позитивни случаи и техните близки контакти.

Стратегията демонстрира признаци на напрежение, като жителите се оплакват от препълнени и нехигиенични централни карантинни центрове, както и от компликации при обезпечаването на хранителни доставки и съществена здравна помощ.

Все отново китайският президент Си Дзинпин прикани страната да ограничи инерцията на епидемията допустимо най-скоро, като се придържа към политиката на " динамично изчистване ". 

В събота вицепремиерът Сун Чунлан, който беше изпратен в Шанхай от централното държавно управление, прикани града да " направи решителни и бързи стъпки " за ограничение на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР